• Story Groep
  • Fellows Personal Coaching
  • C3Group
  • De Creatie Krachtcentrale
  • SamenDoen
  • CreaDiva
  • KleurrijkWonen
  • hier kan uw reclame staan

Na deze fantastische zomer verlangen we stiekem al naar een prachtige na-zomer. 
Toch is er nog genoeg te doen in de tuinen. Denk hierbij aan het snoeien van de hagen van conifeer/beuk/liguster en haagbeuk voor de tweede keer. Zorg dat de heg aan beide zijden naar boven toe iets smaller wordt, dan blijft hij het langst mooi.

Houtige gewassen kunnen nu heel goed gesnoeid worden. De zogenaamde zomersnoei voorkomt dat de hele winter alles zo kaal geknipt, en kort is.
Als we in de zomer snoeien hebben we minder last van heftige terugkomende takken.

Blijf ook de druif regelmatig snoeien: steeds de jonge zijscheutjes wegbreken. Pluk ook wat bladeren rond de trossen weg, zodat het zonlicht beter bij de druiven komt. 

Geef het gazon nog een laatste dosis organische bemesting; zo blijft ie mooi groen en gaat dan stevig de herfst- en winterperiode in. Blijf het gazon maaien in de zomerstand,  zo’n 5 cm hoogte.
Als u in het voorjaar een overdadig bloeiende tuin wilt hebben moet u echt deze maand bloembollen planten. Denk nu niet dat u dan alles er in het voorjaar weer uit moet spitten, want er is een rijk arsenaal aan botanische tulpen en narcissen te krijgen die u jaarrond in de grond kunt laten staan. Op die wijze heeft u al vanaf februari bloemen in de tuin.

 

Knip bij frambozen - na de bladval - alle stengels die dit jaar vruchten hebben gedragen bij de grond af. Houd per strekkende meter twaalf jonge scheuten aan.   In het voorjaar verwijdert u daarvan de vier slechtste.                                      Ook de perzik en pruimenbomen kunnen vanaf nu gesnoeid worden. 

Al met al blijft er altijd werk over om te doen in de tuin en hopelijk met nog steeds aangename temperaturen. Veel plezier hiermee !

                  

                                                                  Hovenier Paulo Houben

                                                        www.paulohouben.nl

 

 

                                                                  Hovenier Paulo Houben

                                                        www.paulohouben.nl