• Fellows Personal Coaching
  • hier kan uw reclame staan
  • De Creatie Krachtcentrale
  • KleurrijkWonen
  • CreaDiva
  • Story Groep
  • C3Group
  • SamenDoen

Hier vind je alle informatie over kunst, cultuur en recreatie in Leerdam. Als je in de kolom hiernaast klikt op een van de categorieen dan krijg je een overzicht van het aanbod op een Google Maps kaart. (Deze heeft soms even tijd nodig om alle locaties in te laden.)

Als je doorklikt op een van de ballonnetjes krijg je alle achtergrondinformatie van jouw keuze. Ook de evenementen en recensies van de betrokken organisaties kun je dan zien. Deze informatie is veelal door de Leerdamse stichtingen, verenigingen, bedrijven en organisaties zelf ingevoerd. 

Kunst, cultuur en recreatie worden op deze site opgedeeld in disciplines, activiteiten en clubs van Leerdammers die die activiteiten plegen, veelal met en voor elkaar en voor de passieve kunst- en cultuurgenieters, het publiek, de verzamelaars, de 'recreanten'.

Het begrip recreatie is dermate breed, dat daarvoor een afzonderlijk gedeelte van de site is ingericht, met een eigen redacteur.

Hier op de website Leerdam beweegt met lef vind je altijd het laatste overzicht.

Heb je zelf nieuws, een mening die je kwijt wilt of vragen voor Leerdammers of nieuws over geplande evenementen? Mail dan je eigen informatie naar redactie@onsleerdam.nl en het wordt geplaatst op deze website. Of bel met onze redactie via 0345-638093

 

Columns en meningen Cultuur & Recreatie

Klik voor een vergrotingVerleiden om naar Leerdam te komen. Tijdens Cities of Glass was de stichting Leerdam Glasstad.nl actief vanuit een tijdelijke vestiging op de Markt. Zaterdag ging het Tourist Information Office aan de Kerkstraat 55 officieel van start. Lees verder »

Klik voor een vergrotingKorenfestival uniek voor Leerdam. Het eerste Glasstad Korenfestival wordt op zaterdag 24 maart gehouden in de Bethelkerk aan de Westwal in Leerdam. Lees verder »

Klik voor een vergrotingGlaspark Leerdam zoekt samenwerkingspartners. Informatiebijeenkomst 21 februari 2018 In 2017 zijn de Algemene Ledenvergaderingen van Hockeyclub Leerdam, Korfbalvereniging Ter Leede/de Jager en de voetbalvereniging LRC en de Raad van de gemeente Leerdam akkoord gegaan met het plan Glaspark. Kern van het plan is om te komen tot een centrale, eigentijdse, multifunctionele buitensportaccommodatie voor de gezamenlijke huisvesting van de verenigingen. De uitwerking van het plan is inmiddels in volle gang en de drie verenigingen zullen binnen niet al te lange tijd de trotse bewoner zijn van Glaspark Leerdam. Lees verder »

Klik voor een vergrotingLeerdam wil ingrijpen bij woonoverlast. Als de gemeenteraad akkoord gaat, heeft burgemeester Tjerk Bruinsma van Leerdam binnenkort de mogelijkheid om in te grijpen bij ernstige vormen van woonoverlast. Lees verder »

Klik voor een vergrotingKunstplaats Leerdam presenteert Naked. Naked is een muziektheater voorstelling van (opera)zangeres/ theatermaker Carla Regina. Naked... Tja, de naam zegt al genoeg. Lees verder »