• Fellows Personal Coaching
  • CreaDiva
  • hier kan uw reclame staan
  • De Creatie Krachtcentrale
  • Story Groep
  • C3Group
  • SamenDoen
  • KleurrijkWonen

Columns en meningen

Klik voor een vergrotingMaandag 2 januari a.s., in de kerstvakantie, zal SportsGen sportmarketing in samenwerking met Sparta Rotterdam de Jonger Oranje Talentendag organiseren. Locatie van deze plezierige voetbaldag is Topsportcentrum Rotterdam.

Jonger Oranje
Sinds 2007 wil Jonger Oranje elke voetballer in Nederland een unieke kans bieden om de scouts van profclubs te overtuigen van hun talent. Wat de medewerkers van SportsGen net niet lukte moet voor de deelnemers wel haalbaar zijn: profvoetballer worden.

Tijdens de Jonger Oranje Talentendag Zaal draait het om lekker voetballen, nieuwe vriendjes maken en een onvergetelijke dag beleven onder het oog van scouts van Sparta Rotterdam. Dat zijn de ingrediënten waar jongens en meisjes – geboren tussen 2005 en 2011 – van kunnen smullen.

Behoefte naar zaalactiviteit
Zaalvoetbal wordt steeds belangrijker. In Spanje en Brazilië speelt men al in de jeugd om een betere techniek/balbehandeling te krijgen. Ook in Nederland wordt steeds meer aandacht geschonken aan zaalvoetbal. Ajax is een aantal jaar geleden begonnen met zaalvoetbal voor de jeugd. Dit is opgezet door Wim Jonk (voormalig Hoofd Jeugdopleiding), ook met de bedoeling de jeugd een beter techniek te geven en het idee van het vroegere straatvoetbal terug te laten komen.

Twee seizoenen geleden heeft Jonger Oranje onderzoek gedaan naar de behoefte van een activiteit in de zaal. Daar werd enthousiast op gereageerd en in overleg met Topsportcentrum Rotterdam en Sparta Rotterdam wordt dit seizoen een Jonger Oranje Talentendag georganiseerd in Zuid-Holland.

Opzet Jonger Oranje Talentendag
In de hallen van Topsportcentrum Rotterdam wordt een toernooi gespeeld. Alle jongens en meisjes krijgen de kans om bij Jonger Oranje hun droom te verwezenlijken: een stage bij Sparta Rotterdam en/of een plek in het Jonger Oranje regioteam.

De scouts van Sparta Rotterdam selecteren tijdens de Jonger Oranje Talentendag Zaal de beste spelers in de leeftijdscategorieën Onder 9 jaar (2009, 2010 en 2011), Onder 11 (2007 en 2008) en Onder 13 (2005 en 2006). Zij gaan aan het einde van het seizoen meedoen aan de Jonger Oranje Finals.

 

Droom verwezenlijken
De ervaring leert dat alle deelnemers een fantastische en leerzame voetbaldag met vooral heel veel plezier beleven. In het verleden hebben meer dan 100 kinderen via Jonger Oranje de overstap gemaakt naar een profclub. Zij zijn allemaal een stap dichter bij het verwezenlijken van hun droom: profvoetballer worden.

Overige columns, achtergronden en meningen

Naam Datum
Jonger Oranje Talentendag in Topsportcentrum Rotterdam 07 december 2016